Body Pump

Je wilt afvallen of je spieren verstevigen én snel resultaat zien. Als je jezelf hierin herkent en nog een sport zoekt, moet je wellicht body pump eens overwegen.

Wat is Body pump?

Body pump is een groepsles waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining, maar niet met als doel om heel gespierd te worden. Je krijgt er vaak wel een strakker lijf van en je traint het uithoudingsvermogen van je spieren. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel 'the fastest way to get in shape' genoemd. Drie maanden lang krijgt u dezelfde oefening, elke keer met dezelfde muziek. Na deze drie maanden krijgt u andere oefeningen met andere muziek.

Bodypump

- maakt u sterker
- is volgens experts de beste manier om in vorm te komen
- richt op het verstevigen van de spieren
- behoudt de spiermassa
- verbrandt vet

Wat moet u doen

Voor u begint wordt er een opwarming gedaan, wat natuurlijk enorm belangrijk is. Daarna beginnen de oefeningen. Op elk liedje traint u een andere spiergroep namelijk:
- borst
- biceps
- triceps
- schouders
- rug
- buikspieren
- beenspieren

Bij elke spiergroep kunt u gewichten toevoegen of afhalen. Het gewicht kan van 1,8 kilo tot 30 kilo ingesteld worden. Is de oefening afgelopen, stretcht u de betreffende spier. Tussen de oefening door moet u ook af en toe pompen. Aan het eind van de training komt de cooling down, tevens van enorm belang.
Doet u 2 keer per week aan bodypump, zou u na 6 weken resultaat moeten zien.

Is Body pump voor iedereen geschikt?

Een ieder die twee keer de trap op en af kan lopen, zonder buiten adem te raken, kan aan bodypump doen. U bepaalt zelf de intensiteit van de training aan de hand van de gewichten.

Wat bereikt u met Body pump?

Met bodypump worden uw spieren harder en sterker, ze zullen niet dikker worden. Tijdens de training zult u merken dat u sterker wordt en u verbrandt tijdens het uurtje training al snel 600 calorieën.
Maandag 3 juli was de gloednieuwe Body pump 102 uitgekomen en hebben wij hem voor het eerst gedaan in onze sportschool. Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Kom dan een keer langs en doe mee.

Body pump rooster

maandag 20:00   woensdag 19:00  zaterdag 9:15